Transporter T5

2001 - 2015

2001
Maja je bila v tovarni Poznan odprta nova lakirnica. Celotna investicija je bila vredna 140 milijonov evrov.

Družba Volkswagen Truck and Bus South America Operations je novembra na mednarodnem transportnem sejmu v Sao Paulu predstavila linijo tovornih vozil za leto 2002 in pri tem postregla s številnimi novostmi. Na voljo je bilo 20 različnih modelskih izvedb z več kot 200 možnimi kombinacijami opreme. Tovarna je izdelovala tudi tako imenovane "tovornjake po meri", ki so povsem ustrezali specifičnim zahtevam kupcev. Raznolike možnosti so rezultat proizvodne filozofije znamke Volkswagen Gospodarska vozila: produkt se mora prilagoditi kupcu in ne obratno.

Novembra 2001
je tovarna praznovala svoj peti rojstni dan in izdelala 200.000. vozilo po uvedbi prvega tovornega vozila Volkswagen na brazilski trg (1981).


2002
V teku prestrukturiranja družbe Volkswagen AG je znamka Volkswagen Gospodarska vozila 1. januarja postala tretji steber koncerna. Vse vodstvene naloge v zvezi z gospodarskimi vozili družbe Volkswagen AG je opravljala znamka Volkswagen Gospodarska vozila s sedežem v Hannovru.
Prostorske kapacitete tovarn v Hannovru in Poznanu so bile za potrebe proizvodnje nove generacije Transporterja (modela T5) in mestnega dostavnika razširjene. V ta namen je bila skupno investirana 1 milijarda evrov.

Junija
je tovarna v Hannovru dobila zeleno luč za izdelavo Microbusa, nove interpretacije limuzinskega kombija za prosti čas. V okviru projekta 5.000 x 5.000 naj bi se v bližnji prihodnosti v Hannovru odprlo 1.500 novih delovnih mest. Proizvodnja vozila, ki bo v prvi vrsti namenjen ameriškemu trgu, naj bi se začela konec leta 2006.

Septembra
je bila podpisana nova pogodba o sodelovanju z družbo DaimlerChrysler, in sicer za razvoj naslednika modela LT/Sprinter, ki naj bi na trg prišel leta 2006. Na mednarodnem salonu gospodarskih vozil v Hannovru je bil poleg tega predstavljen nov paket storitev CarePort. Zasnovan je po meri individualnih in velikih kupcev v različnih panogah. Tako je znamka Volkswagen Gospodarska vozila ubrala nove poti tudi na področju storitev.
2003
V tovarnah v Hannovru in Poznanu, ki sta bili v preteklih letih posodobljeni in prestrukturirani, se je začela proizvodnja nove generacije Transporterja in Multivana. Kot nekakšno poslovilno darilo je predhodni model T4 februarja po izboru bralcev revije Auto motor und sport še enkrat prejel naziv "najboljši avto leta 2003 v kategoriji kombijev".
3. marca se je začela serijska proizvodnja novega Multivana. Po 13 letih je T4 – do takrat merilo vsega za dostavnike, limuzinske kombije in počitniške avtomobile – dobil več kot dostojnega naslednika. Z novima modelskima serijama Multivan in Transporter sta na trg prišli dve neodvisni vozili, ki se jasno razlikujeta.

Vozne lastnosti Multivana so bile premierno predstavljene v Valencii, marca pa si je javnost vozilo lahko ogledala na avtomobilskem salonu v Ženevi. Multivan je bil na voljo v treh osnovnih izvedbah, ki so prepričale z zasnovo limuzinskega kombija po meri družin in z izjemno prilagodljivo notranjo opremo. Pri osnovni izvedbi, serijskem paketu opreme Comfortline in tudi pri izvedbi Highline variabilni sistem vodil omogoča premikanje zadnje sedežne klopi in vgradnjo dodatnih miz, sedežev ali sistemov za pritrditev prtljage. Odziv avtomobilističnih revij je bil evforičen: "Vleče kot bik!" so npr. o Multivanu zapisali pri reviji Auto motor und sport in članku dali naslov "Rdeči velikan". In mnenje revije Auto Bild: "Multivan postavlja nova merila v svojem razredu." Novi Transporter je bil aprila premierno predstavljen na avtomobilskem salonu (AMI) v Leipzigu.
Povsem nova zasnova je kupcem ponudila še več možnosti: s tremi višinami strehe, kot klasični furgon, kombi, kesonar, furgon z dvojno kabino ali šasija, v osmih karoserijskih različicah, 375 izvedbah in s štirimi dizelskimi ter dvema bencinskima motorjema je Transporter lahko izpolnil vsakršne želje.

In takoj so začele deževati priznane nagrade: novi Transporter je po izbiri strokovnih sodelavcev revij Lastauto, Omnibus in Trans aktuell postal "kombi leta". Enak naziv mu je podelila tudi angleška strokovna revija What Van. Septembra so mu mednarodni strokovni novinarji evropskega avtokluba (ACE) podelili najbolj zaželeno med vsemi nagradami: novi Transporter je postal "mednarodni kombi leta 2004".

Nova California je bila avgusta predstavljena na salonu avtodomov v Düsseldorfu. Revolucionarna sta bila med drugim izredno lahko pohištvo iz aluminijastih kompozitnih plošč in elektrohidravlična dvižna streha – prav tako iz aluminija. Novost je tudi proizvodnja v lastni režiji. Od leta 2004 naprej znamka Volkswagen Gospodarska vozila izdeluje model California v majhni, novi tovarni v hannovrskem okraju Limmer.
Oktobra se je svetovni javnosti na salonu AutoRAI v Amsterdamu predstavil novi Caddy. "Tihi favorit obrtnikov" se je sedaj nedvomno prerinil v prvo vrsto: mestni dostavnik, opremljen z najsodobnejšo tehniko Golfa pete generacije in Tourana, združuje dva avtomobila v enem. Kot praktičen in cenovno ugoden avto izpolni vsakršne želje, zaradi široke ponudbe opreme pa ni zanimiv le za podjetja, temveč tudi za družine, ki za avto ne želijo zapraviti preveč denarja.
Caddy je mogoče naročiti tudi kot furgon z dvoje stranskih drsnih vrat ali kot družinam prijazen kombi, v njem pa je dovolj prostora za kar sedem sedežev. Tretja generacija Caddyja ima obsežnejšo in bolj prilagodljivo opremo kot vsa druga vozila v tem avtomobilskem razredu. Za razliko od predhodnika ga je znamka Volkswagen Gospodarska vozila razvila v lastni režiji. Proizvodnja za evropski trg poteka izključno v poljskem kraju Poznan.

Tovarna v Poznanu je novembra praznovala 10. obletnico obstoja. "V obdobju desetih let je iz obrata z zastarelimi produkti nastala mednarodno konkurenčna tovarna s sodobno produktno paleto," je v okviru praznovanja tega dogodka na Poljskem povedal Bernd Wiedemann, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila in predsednik nadzornega sveta družbe Volkswagen Poznan.

Volkswagen Poznan je v izredno kratkem času postal največji industrijski delodajalec v regiji. 500 zaposlenim na začetku so se kmalu pridružili novi in novi sodelavci in danes jih je že okrog 4.500 – te številke pa se bodo še povečevale. Konec leta 2006 je znamka Volkswagen Gospodarska vozila v tovarno investirala skoraj 600 milijonov evrov. Poleg Caddyja – leta 2004 naj bi jih izdelali okrog 90.000 – tukaj s tekočih trakov prihajata tudi Transporter s kesonom in Transporter z dvojno kabino.

Razlog za veselje je bil tudi dosežek v decembru: v Braziliji se je znamka Volkswagen Gospodarska vozila prvič povzpela na sam vrh. V segmentu težkih tovornih vozil (7–45 t) je hčerinska družba Volkswagen Truck and Bus South America Operations (v 100-odstotni lasti znamke Volkswagen Gospodarska vozila) leta 2003 osvojila prvo mesto na konkurenčno močnem brazilskem trgu tovornih vozil. Prodanih je bilo več kot 21.000 tovornih vozil in več kot 4.000 avtobusov, s čimer je tovarna v kraju Resende dosegla nov proizvodni rekord. Do leta 2006 naj bi bilo poleg tega v razvoj novih modelov tovornih vozil vloženih 400 milijonov evrov. Obenem je znamka Volkswagen Gospodarska vozila napovedala, da bo leta 2004 montažni obrat za tovorna vozila odprla tudi v Mehiki. Tu naj bi letno izdelali 2.000 vozil za lokalni trg.
-